Taller "En Búsqueda de Nuevas estéticas De movimiento" amb Gastón Core  | 13 de novembre 2022
Aquest taller està dirigit a professionals i estudiants de l'àmbit de la dansa o que estiguin interessats en la recerca de moviment. No està dirigit únicament a ballarins o coreògrafs, sinó a artistes de circ, creadors de teatre, dramaturgs, músics, pedagogs i bàsicament a qualsevol persona amb experiència en treballs on el cos sigui posat en primer lloc i que vulgui submergir-se en una metodologia de recerca en dansa contemporània.

13 de novembre  de 10 a 14 h

15€ 

IMPRESCINDIBLE RESERVA PRÈVIA AMB INGRÉS BANCARI

ES79 2056 0004 4920 1271 5526  Concepte: nom + Taller Gastón

més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | 659952033

Descripció

El taller es divideix en dues parts.

En la primera part prendrem com a exemple el procés de creació del Díptic del Desert (format pel solo The Very Last Northern White Rhino i la peça grupal Chorus) per a il·lustrar una metodologia de recerca que pretén desenvolupar noves estètiques de moviment. Disseccionarem el procés de producció de sentit durant la representació d'una peça de dansa contemporània. En primer lloc, subratllarem la importància de treballar amb la dualitat intuïció - racionalització, i des de la perspectiva tant del coreògraf com del ballarí in a two way street. També introduirem algunes teories clau per a entendre com funciona la semàntica del moviment i com acostar-se a la seva expressivitat, analitzant breument enfocaments específics com la biomecànica de Meyerhold. A continuació, discutirem conceptes i idees que ens ajudaran a entendre com funciona la producció de significat en relació amb la percepció de l'espectador. Analitzarem com treballar a partir del propi moviment i d'un concepte articulador per a consolidar una estructura al llarg de la qual puguin fluir les possibles significacions de la peça, comentant els altres signes escènics com el so, la llum i l'espai. Ens acostarem als conceptes de codi de representació-presentació o framing.

En la segona part treballarem per parelles per a crear petites peces d'1 a 3 minuts de durada. Començarem amb un ràpid escalfament amb exercicis enfocats a despertar la nostra capacitat d'observació. Per a crear les micro peces treballarem a partir de l'entrenament físic específic de cada participant (ballet, contemporani, urbà, folklore, etc) com a punt de partida i assimilarem eines i estratègies per a alterar i modificar dinàmiques, formes i espais recognoscibles d'aquest moviment; el descontextualitzarem i alliberarem d'estereotips d'estil i farem emergir la seva essència expressiva per a així aconseguir una estètica de moviment singular i pròpia d'aquest treball conjunt. Proposaré als participants exercicis pràctics de composició que vaig utilitzar durant el procés de creació del Díptic. Durant la sessió ens centrarem en diferents moments del procés de recerca de cada parella de participants per a cridar l'atenció a la resta del grup sobre diferents elements de la composició com la proporció, el ritme, etc. Finalment fixarem les peces i les presentarem una a una, discutirem sobre elles des d'un punt de vista crític i formal, desenvolupant les nostres habilitats d'anàlisis i de debat sobre la matèria que ens ocupa.

Biografía/es
 
Gastón Core

Nascut a Buenos Aires, es va formar com a intèrpret i va començar estudis universitaris en comunicació audiovisual a la Universitat de Buenos Aires (UBA). Establert a Europa des de 2001, va continuar la seva formació en ambdós camps; d'una banda, va completar un grau en Dramaturgia i Direcció a l'Institut del Teatre de Barcelona mentre col·laborava amb la productora i distribuïdora europea de cinema Paco Poch. El 2008 es va dedicar a la gestió cultural mentre planejava i dirigia un festival de carrer i teatre finançat per l'Ajuntament de Terrassa i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET). Va col·laborar amb diferents empreses on va exercir el paper d'intèrpret i director fins al 2012, quan va decidir comprometre's exclusivament amb el projecte de Sala Hiroshima, que va concebre i dirigir fins al seu tancament el novembre de 2021, centrant-se en el suport, la producció i l'exposició de les tendències més innovadores de l'escena contemporània internacional. El 2018 va estudiar Màster en Filosofia Contemporània a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Després va tornar a l'obra de direcció, dramatúrgia i composició coreogràfica amb el Díptic del Desert, un díptic compost per una peça solista (The Very Last Northern White Rhino) i una peça de grup (Chorus). Els seus propers projectes es publicaran aviat. Actualment també col·labora amb projectes curatorials específics.