Pensar i fer des de la ruralitat | 2 d’agost
Trobada conduïda per Margalida Ramis
Jornada

El festival EIMA s’inscriu i agafa sentit en un context rural. Des dels inicis el festival ha interaccionat i (a)terrat en el context que el configura i li confereix identitat, singularitat i arrelament. Així EIMA esdevé un marc on allò simbòlic, allò comunitari i allò experimental esdevenen elements de transmutació.

Enguany volem aprofundir en aquesta relació des de la reflexió compartida entorn a com les arts escèniques i la cultura esdevenen una eina d’anàlisi i també d’intervenció, perquè proposen relacions, a voltes inesperades, i conjuguen nous marcs de pensament i altres llenguatges des dels que expressar inquietuds i horitzons comuns en un entorn específic inscrit en una illa en la que la ruralitat reclama la seva centralitat i el seu paper clau en la reparació dels equilibris malmesos per una civilització en crisi.

Volem dur aquests elements de reflexió a una jornada que insereixi el pensament, la prospecció i la reflexió col·lectives en el marc de la pràctica artística que esdevé el festival, plantejant un espai obert de pensament per sacsejar la nostra consciència crítica i repensar la pràctica artística i la producció cultural com a processos de transformació social i cultural.

• Mutur Beltz
• Alelí Midelman
• Aina Calafat
• Lluïsa Febrer
• Isabel Ferreira

10h Ca Ses Monges

 

Biografia/es
 
Margalida Ramis
és una activista ecologista i articulista mallorquina. Portaveu del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). Llicenciada en Física per la Universitat de les Illes Balears (UIB), des del 2007 treballa al GOB com a responsable i portaveu de l'àrea de campanyes de territori i recursos naturals. Anteriorment, havia treballat al Grup d'Investigació Sostenibilitat i Territori de la UIB i havia fundat Enginyeria Sense Fronteres a les Illes. Desde fà 4 anys col.labora amb EiMa Festival aportant reflexió i coordinant trobades sobre aquelles temàtiques més socials i científiques que importen al Festival.
 
Mutur Beltz (Laurita Siles)
Artista i investigadora nascuda a Marbella (Màlaga) l'any 1981. Mostra preocupació pel territori, des de la crisi ambiental fins a la nostàlgia provocada per la pèrdua del patrimoni. Actualment viu i treballa a Karrantza (Biscaia) i treballa com a membre cofundadora del projecte Mutur Beltz; des de la creació, el disseny i la gestió cultural. Ampliant l'espai de reflexió, debat i difusió sobre el món rural des de l'Art. 
 
Aina Calafat
llicenciada en Biologia i máster en Producció Agrària Ecològica i en Polítiques Internacionals i Cooperació. Actualment és resposnable d’incidència política i projectes internacionals de SEAE – Sociedad Española de Agricultura Ecológica. 
 
Llüisa Febrer
lés una artista multidisciplinar, il·lustradora, fotògrafa i muralista. És coneguda per ser l'autora del fanzín postporno Boixar or die, on reivindica la ruralia en clau d'humor, amb «homes i dones que interpreten diferents rols tot utilitzant el vocabulari dels meus padrins». Lluïsa Febrer és graduada en Belles Arts per la Universitat de València i reconeix el col·lectiu Taller Llunàtic com la seva major influència artística. 
 
Alelí Mirelman
Promotora de projectes d'innovació cultural. ESPECIALITZADA EN ART CONTEMPORANI i dinàmiques transversals que fomenten el benestar social. Directora de projectes que ABARQUEN amb discurs de gènere, la sostenibilitat, la memòria col·lectiva i el pensament crític.DESPRÉS DE SEGUIR ESTUDIS A MASSART, UNIVERSITAT DE BOSTON, VA OBTENIR EL TÍTOL DE MÀSTER D’ANÀLISI I GESTIÓ D’ART ACTUAL A BARCELONA. TAMBÉ VA CURSAR BELLES ARTS A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA. Des de 2009 impulsa i desenvolupa projectes culturals que connecten art i vida.
 
Isabel Ferreira
Gestora cultura i curadora, experta universitària en cultura i territori, master en cultura visual i formació en humanitats ambientals. Fundadora de Labea - Laboratorio de Arte, Ciencia y Naturaleza i directora artística d’ARBOLA - El festival que celebra la cultura dels arbres. Els seus últims treballs, entre 2016 i 2021, han estat com a coordinadora de desenvolupament internacional del Festival Dansa València; assessoria per a la creació d'un centre de cultura i territori a Navarra; creació i curadoria dels projectes Brasil Secuestrado i Materia Bosque; coordinació dels Encuentros Profesionales FIT - Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz, 2020 i 2021; direcció artística DNA - Festival de Danza del Gobierno de Navarra, i direcció artística del programa ComPosições Políticas a Rio de Janeiro